Inspiratie voor duurzaam denken & doen

Amersfoort werkt aan een duurzame groei van de stad. Jouw inbreng is daarbij belangrijk! Met dit platform willen we ervaringen uitwisselen en kennis delen om je te inspireren voor jouw volgende duurzame stap.

Het kan zijn dat je vaker de fiets pakt, zuiniger omgaat met energie, investeert in zonnepanelen of zorgt voor minder afval. Of je tovert je stenen tuin om tot een groene oase. Genoeg te doen!


 

Amersfoort Klaar voor de Toekomst

 

Groener leven begint bij jezelf! In de vlogserie Buurt op Groen laten Hana & Lezan en Selina zien hoe zij zo duurzaam mogelijk leven.

Het rioolstelsel raakst steeds vaker overbelast door hevige regenval. Tuincoach Guido laat zien hoe een wadi werkt en hoe je zelf een wadi kan aanleggen.

 

 

Hana en Lezan pakken de trein om files te vermijden en oriënteren zich op een groen dak, terwijl Selina onderzoek doet naar zonnepanelen en een vegetarische hamburger op tafel zet.

Geen hoge energienota meer? En een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dat kan door energiezuinig te gaan wonen en een zogenaamde nul-op-de-meter woning te creëren.

 

 

 

 

Nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"4","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"192981"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"dateType":"digits","showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}