Er is weer geld beschikbaar uit het Toekomstfonds

19-02-2024
3629 keer bekeken

Amersfoorters kunnen weer subsidie aanvragen voor duurzame projecten. Per project is maximaal € 50.000,- beschikbaar. Je kan tot en met 15 mei een aanvraag doen.

Met het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2024 ondersteunt gemeente Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Wethouder Willem-Jan Stegeman, wethouder Economie en circulariteit: ‘Tien jaar Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling, daar mogen we als Amersfoort trots op zijn! We hebben de afgelopen jaren maar liefst 43 initiatieven gesteund met deze subsidieregeling. Veel van deze initiatieven kregen met het Toekomstfonds een duwtje in de goede richting en zijn daarna zelfstandig doorgegaan. Winkel en restaurant Het Lokaal en de Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort zijn hier mooie voorbeelden van. Ik nodig Amersfoortse inwoners en bedrijven uit om zich ook dit jaar weer aan te melden met hun goede ideeën. Samen zorgen we voor versnelling van de energietransitie en de circulaire economie.’

Subsidie aanvragen kan nu

Tot en met 15 mei 2024 kunnen aanvragen voor het Toekomstfonds worden ingediend door Amersfoortse ondernemers, bewonerscollectieven of organisaties. Er is in totaal €200.000 subsidie. Per project is maximaal €50.000 euro beschikbaar, op basis van cofinanciering. In de afgelopen 9 jaar hebben 43 initiatieven gebruikgemaakt van het Toekomstfonds. In 2023 kregen 4 projecten een financiële bijdrage om hun duurzame plannen te realiseren.

 

Kom naar het spreekuur

Wil je voor je een aanvraag indient eerst meer weten? Maak dan een afspraak voor het spreekuur met projectleider Tessa de Leede. Zij kijkt met je mee of jouw project of idee in aanmerking komt voor subsidie uit het Toekomstfonds.

Meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden staat op www.amersfoort.nl/toekomstfonds.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen