Er komt een aansluitbuis de woning binnen, in principe naar de plek van de huidige cv-ketel dan wel een samen nader te bepalen andere plek. Hoe dat precies verloopt, wordt bekeken tijdens de schouw die op enig moment nadat duidelijk is dat het warmtenet wordt aangelegd in De Luiaard en Kattekampen volgt op het ondertekenen van de aansluitovereenkomst.
Aansluiting niet passend?
Mocht de schouw opleveren dat de aansluiting door de bewoner(s) niet als passend wordt gezien, dan kan men zonder kosten afzien van aansluiting op het warmtenet. In het algemeen gaat WBA ervoor ‘ook moeilijke aansluitingen … aan (te) sluiten (…) zonder extra kosten’. Het bedrijf tekent daarbij aan ‘dat aanpassingen aan uw bestaande binnen-installatie zoals radiatoren, die in vrijwel alle gevallen niet nodig zijn, wel voor eigen rekening zijn.’
Warmteafleverset
In de plaats van de huidige cv-ketel komt een warmteafleverset waarop de aansluitbuis wordt aangesloten. De werking blijft verder hetzelfde: het levert warmte van 70°C aan de bestaande verwarmingsinstallatie en aan de leidingen voor warm tapwater (de 38°C waarvan sprake is in de voorwaarden voor aansluiting betreft de retour temperatuur terug naar het opwekgebied).
Er hoeft dus niets te veranderen aan de bestaande radiatoren of vloerverwarming, bestaande kranen of douches. De warmteafleverset werkt ook met vrijwel alle verkrijgbare slimme thermostaten. Extra isolatie is niet vereist. Eventueel verder isoleren kan in eigen tempo gebeuren.
Vanaf de dag van de aansluiting functioneert de warmtevoorziening. Je zit dus niet zonder warmte of warm tapwater.
Technische vragen?
Heb je vragen van meer technische aard rond de aansluiting op het warmtenet naar of in je huis, neem dan contact op met het Gebruikerscollectief i.o. (warmtenetters@gmail.com).
Wil je antwoord op meer vragen? Ga dan terug naar de homepage en selecteer een ander thema aan de linker kant van de pagina.