Nodig
- 10 dungeschilde (steeltje laten zitten) Gieser Wildeman (stoofperen)
- 200 ml bessensap (zonder suiker)
- 200 rode ml wijn
- 150 gr rietsuiker
- 1 sinaasappel schil geraspt + sap
- ½ citroen schil geraspt + sap
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- ¼ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 150 gr geleisuiker speciaal of wat maizena
Bereiding
Meng alles behalve de peren in een pan en breng het aan de kook. Schil de peren zet of leg ze in de slowcooker. Giet hierbij de gekookte vloeistof.
Doe de deksel op de slowcooker en zet de timer op low voor 4-5 uur. Leg de peertjes neer en draai ze halverwege even om, om ervoor te zorgen dat ze egaal rood worden.
Haal de stoofperen uit de slowcooker en giet het vocht in een steelpannetje.
Kook het vocht met ongeveer een derde in en voeg een beetje maizena toe (halve eetlepel maizena in een kommetje mengen met een beetje water, roeren en daarna toevoegen). Of meng 150 gram gelei suiker door het sap en laat het minimaal een minuut doorkoken
Giet het vocht over de peertjes en eet smakelijk!