Leerlingen basisscholen ’t Anker, de Kubus en de Magneet gaan op Afvalsafari!

11-07-2024
4 keer bekeken

Samen voor een schone stad met ABC Soesterkwartier!

20 september gaan de basisscholen ’t Anker, de Kubus en de Magneet deelnemen aan de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day. Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar gaan honderd leerlingen een bijdrage leveren aan een schone wijk Soesterkwartier in samenwerking met ABC Soesterkwartier.

Onder het motto “de vuilnisman die alles kan!” treden de Verrukkelijke Vuilnismannen op met hun beroemde act en vuilnismansouplesse. Ze jongleren met o.a. vuilniszakken en petflessen, blikjes om zo het afval te scheiden. Maar daar blijft het niet bij, de kinderen gaan op Afvalsafari, samen geven we de wijk een opschoonbeurt. Welke school gaat er met de befaamde wissel Afvalbeker vandoor en heeft gemiddeld het meeste zwerfafval verzameld?

Afval is de basis voor bijzondere kunstwerken, want blikjes, plastic flesjes, rietjes daar kunnen we wat moois van maken. Kunstenaar Evelien Kooloos maakt op 24 september kunst van afval met de leerlingen. En wie weet komt er een mooie expositie in de wijk!

Samen voor een schone stad met ABC Soesterkwartier!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen