Meet je stad als 6e in de Duurzame top 100

11-10-2019
397 keer bekeken

Amersfoort in de prijzen! Met 'Meet je stad’ brengen inwoners van Amersfoort klimaatverandering in kaart, met natuurobservaties, verhalen en metingen’”. Zo kopt de trouw op 11 oktober met het overzicht van de top 100 van duurzame en groenen burgerinitiatieven.

Met ‘Meet je stad’ op de 6e plaats hebben mensen uit onze stad een plek veroverd om trots op te zijn.

Harmen Zijp, op de foto, is de initiatiefnemer van ‘Meet je stad’. Hij idee is geboren in de Coöperatieve Universiteit Amersfoort. Een cooperatie van actieve inwoners die samen het klimaat meten met ca 400 meldkastjes, sensoren die in de stad hangen. Maar ze doen meer. De Floragroep observeert het groen en de stadsdieren en meldt bijvoorbeeld de verandering van de groei van een madeliefje als gevolg van de klimaatverandering. De Verhalengroep brengt weer in kaart hoe bewoners zelf het klimaat in de stad ervaren. Wil je het totale plaatje? Kijk op www.meetjestad.net

Andere duurzame toppers uit Amersfoort

En ook meer dan de moeite waard om te vermelden: Op de 15e plaats vinden we Operatie Steenbreek en op de 44e plaats staat De Nieuwe Graanschuur. In de Trouw vind je ze terug.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen