Leuke expositie Sanne gaat circulair

19-12-2019
812 keer bekeken

Wil je duurzamer het nieuwe jaar in? Doe inspiratie op bij ‘Sanne gaat circulair’ in Het Groene Huis. Hier krijg je praktische tips en inspirerende voorbeelden die je kunnen helpen om het milieu minder te belasten. En voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Sanne, de fictieve hoofdpersoon van de expositie, geniet van haar leven in Amersfoort. Maar ze maakt zich ook zorgen over de negatieve invloed die wij als mensen hebben op de aarde. Aan de hand van eenvoudige hulpmiddeltjes ontdekt Sanne wat haar eerste stappen op weg naar een duurzamer leven kunnen zijn.

Upcyclen

Ook laten Amersfoortse kunstenaars zien hoe ze de mooiste dingen maken van afval. Upcyclen noemen we dat, zoals een lamp die van een bouwhelm of fietsvelg is gemaakt of een kastje van gesmolten plastic doppen. Kinderen gaan zelf aan de slag om iets nieuws te maken van afval: een grappige pop van een oude sok of een mooie envelop van een bladzijde uit een oude atlas. Met een beetje creativiteit en fantasie leer je de leukste dingen te maken!

Praktische info

De expositie is tot en met 12 januari 2020 in Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig, dus kom vooral langs! De openingstijden vind je via deze link.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen