Subsidiefonds voor duurzame ideeën in Amersfoort weer open

14-01-2020
356 keer bekeken

Vanaf 15 januari is het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling weer open. Met deze subsidie ondersteunt de gemeente innovatieve ideeën van ondernemers, organisaties en bewoners voor een groen, schoon en duurzaam Amersfoort. Per project is maximaal 50.000 euro beschikbaar, op basis van co-financiering.

Van idee naar werkelijkheid

Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid: “We zijn er trots op dat we met het Toekomstfonds ondernemers, start-ups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers kunnen helpen om van hun duurzame idee werkelijkheid te maken. Zo kunnen zij concreet aan de slag met projecten die de overgang naar een duurzame en circulaire economie versnellen.”

Voorbeelden

De afgelopen jaren hebben ruim 25 initiatiefnemers een financiële bijdrage ontvangen. Eén daarvan is UpGrade, in 2017 gestart. UpGrade knapt gebruikt expositiemateriaal (zoals wanden, vitrines, verlichting, zuilen) op zodat dit opnieuw gebruikt kan worden. In 2019 hebben vier projecten een bijdragen gekregen: Canal Bin (een drijvende bak die afval uit grachten en sloten ‘vist’), Circlewood (hergebruik van hout voor volledig circulaire kozijnen), Smart Microgrid (ontwikkeling van een slim, zelfvoorzienend energienetwerk voor een nieuwbouwproject op de Leusderweg) en Roadmap Circulair (een stappenplan voor duurzaam ontwerp, bouw en beheer van nieuwbouwwoningen).

Meer informatie

Wil jij een idee uitwerken dat bijdraagt aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie? En heb je hier co-financiering voor nodig? Vanaf 15 januari tot 1 mei 2020 (in plaats van 1 april) kun je een aanvraag bij het Toekomstfonds indienen. Er is in totaal € 200.000 beschikbaar. Wil je je plan eerst toetsen aan de voorwaarden? Maak dan hier een afspraak bij het spreekuur.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen