Zonne-energiecentrale op dak geitenboerderij in Hoogland

08-09-2020
514 keer bekeken

Energiecoöperatie Zon op Hoogland heeft 196 zonnepanelen geplaatst op het dak van geitenboerderij Breevoort (Slaagseweg 4). Zaterdag 5 september 2020 werden ze op gepaste afstand feestelijk in gebruik genomen door de cooperatieleden en wethouders Janssen en Tigelaar.

Voorzitter Jan Bijvank vertelde over de lange weg die de energiecoöperatie heeft begaan om uiteindelijk dit mooie resultaat te behalen. Met dank aan geitenboer Jos Tolboom, die het dak van zijn schuur beschikbaar stelde aan de groep bewoners. Beide wethouders onthulden een bord dat bij de oprit van de boerderij wordt geplaatst, om te laten zien dat op deze plek een duurzame zonne-energiecentrale actief is.  

Postcoderoosregeling

Veel huishoudens willen graag zonnepanelen op eigen dak. Helaas heeft niet iedereen een dak dat daarvoor geschikt is. In coöperatief verband kunnen we op meer geschikte daken van o.a. scholen en bedrijfsgebouwen in de omgeving alsnog zelf zonne-energie opwekken. Dit wordt financieel ondersteund door een regeling van de rijksoverheid (postcoderoosregeling). Er zijn al meer dan honderd lokale coöperaties actief in Nederland en nog eens tientallen zijn in ontwikkeling. Door het samen te doen stimuleren bewoners elkaar en maken we duurzame energieopwekking voor iedereen bereikbaar. 

Op de website www.zonophoogland.nl lees je meer informatie.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen