Circulair ontwikkelen: Handvatten om circulariteit mee te nemen in binnenstedelijke woningbouw

28-01-2021
2250 keer bekeken

Om echt circulaire woningbouw te realiseren, moet vanuit een integrale blik worden gekeken. Circulariteit gaat namelijk verder dan alleen het gebruik van circulaire bouwmaterialen.

Het vraagt ook een andere aanpak voor materiaalstromen gerelateerd aan onder andere afvalinzameling, consumentengoederen, sanitatie, groenbeheer en voedsel.

Meld je aan

De week van de Circulaire Economie - Sessie de circulaire roadmap

Tijdstip: vrijdag  5 feb 15.30 tot 17.00 uur

Sprekers: 

  • Sander Dobbenga, Holistic Urbanism – Habitoo
  • Merlijn Blok, Metabolic.nl
  • Dick Neuteboom, Gemeente Amersfoort

Ben jij als onderzoeker, ontwikkelaar, beleidsadviseur of gemeentelijk projectleider betrokken bij circulaire bouw- en gebiedsprojecten? Meld je dan aan voor de onlinebijeenkomst waarin we jou vertellen over hoe nieuwbouw binnen de stad zo duurzaam mogelijk te ontwerpen, te bouwen en beheren is.

In deze Circulaire Roadmap sessie krijg je tips aangereikt die helpen bij het maken van de processtappen en keuzemogelijkheden om circulariteit in het ontwikkelproces van woningen mee te nemen. Vervolgens worden deze tips toegepast op een zestal circulaire thema’s. In de presentatie wordt uitgelegd hoe met deze zes thema’s is omgegaan bij de Amersfoortse nieuwbouwwijk CommonWoods.

Deze roadmap Circulair is mede tot stand gekomen met een bijdrage uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling. Met het Toekomstfonds ondersteunt de gemeente Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers, organisaties en bewoners voor een groene, schone en duurzame stad.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen