Goed energienieuws voor ondernemers in Amersfoort

26-03-2021
1700 keer bekeken

Voor Amersfoortse ondernemers zijn er rond energie een paar interessante acties! We zetten ze voor je op een rijtje.

uw bedrijf krijgt 50% korting op een haalbaarheidsonderzoek voor zonnepanelen

Om zonnepanelen op bedrijfsdaken en andere energiebesparende maatregelen te stimuleren, biedt de gemeentebedrijven de mogelijkheid om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren via energienetwerk Groendus. Resultaat van dit haalbaarheidsonderzoek (inclusief locatieonderzoek) is een technisch en financieel haalbaarheidsrapport en een uitgewerkte business case voor zonnepanelen.

Ons aanbod

Gemeente Amersfoort betaalt 50% van het haalbaarheidsonderzoek. De eigenaar van het pand betaalt de overige kosten, dit komt neer op €500,- voor een volledig haalbaarheidsonderzoek en de aanvraag voor een SDE++ subsidie. Meer informatie vindt op www.energiescanamersfoort.nl

Zonnepanelen boven een parkeerterrein? Nieuwe applicatie biedt inzicht voor Amersfoortse ondernemer

Zonnepanelen boven parkeerterreinen, zogenaamde solarcarports, bieden kansen voor het opwekken van duurzame energie en efficiënt ruimtegebruik. Daarom heeft Provincie Utrecht een online applicatie Park the Sun laten ontwikkelen waarmee iedere ondernemer of grondeigenaar in de provincie zelf een gratis scan kan maken of de aanleg van solarcarports interessant zijn. Wilt u weten wat solarcarports voor uw bedrijf kunnen opleveren? Bekijk de gratis online applicatie Park the Sun.

Landelijke subsidie op elektrische bedrijfswagens

Bent u ondernemer en koopt of financial-leaset een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto voor het vervoer van goederen? Dan kunt u een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Bij operationele lease kan uw leasemaatschappij subsidie aanvragen om in aanmerking te komen voor de SEBA. Deze regeling geldt alleen voor bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kg) die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen.

De SEBA is open voor aanvragen voor 2022 sinds 3 januari 2022 9:00 uur.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen