Nu (tijdelijk) gratis gasaansluiting verwijderen

07-04-2021
968 keer bekeken

Sinds 1 maart kunnen huiseigenaren geheel kosteloos hun gasaansluiting laten verwijderen. De kosten daarvoor waren gebruikelijk zo rond de €800,-.

Afsluitboete

Als je van het aardgas afgesloten wilt worden om een duurzaam verwarmingssysteem te installeren, dan moet je vanwege veiligheidseisen de gasaansluiting laten verwijderen. Bij grondgebonden huizen rekenen netbeheerders daar vaste tarieven voor van €700,- tot €800,-. Sinds 1 maart 2021 worden deze kosten dus niet meer verrekend.

Tijdelijke regeling

Minister Wiebes benadrukt dat het om een tijdelijke regeling gaat: 'Bij het opstellen van de nieuwe Energiewet en daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen zal met het oog op de energietransitie opnieuw worden gekeken naar de verdeling van kosten voor het verwijderen van gasaansluitingen.'

Duurzaam Bouwloket

Ga je jouw woning verduurzamen? Laat je dan gratis en onafhankelijk adviseren door het Duurzaam Bouwloket.
Duurzaam Bouwloket helpt je verder met vragen over energiebesparende maatregelen, subsidies, lokale uitvoerende bedrijven en andere onderwerpen. Ga voor meer informatie naar www.duurzaambouwloket.nl of neem direct contact op met een adviseur door te bellen met 072 – 743 39 56 of te mailen met info@duurzaambouwloket.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen