Amersfoort start campagne ‘ik ga elektrisch’

06-05-2021
1083 keer bekeken

Met de campagne ‘Ik ga elektrisch’ kan je als brommerbezitter een week lang gratis schoner vervoer proberen in de vorm van een e-scooter, e-bike of speedpedelec. Met dit probeeraanbod wil Amersfoort dat eigenaren van vervuilende brommers nadenken over schoner vervoer en een overstap maken.

Amersfoort neemt al diverse schone lucht maatregelen zoals de autoluwe binnenstad en uitstootvrije bevoorrading. Minder vervuilende brommers en scooters passen daar goed bij.

Probeeraanbod

Op www.ikgaelektrisch.nl staat het probeeraanbod. Bij vier winkels in de stad kan je e-scooters, e-bikes of speedpedelecs lenen. Ook is er een probeeraanbod van 30 minuten gratis rijden op een elektrische deelscooter (Go Sharing) in de stad. Deze campagne heeft een looptijd van een jaar.

Samen werken aan schone lucht

In 2020 heeft Amersfoort het Schone Lucht Akkoord ondertekend. We nemen samen met partners allerlei maatregelen voor meer schone lucht in de stad zoals uitstootvrije bevoorrading en uitstootvrije taxi’s in de stad. Ook de campagne houtstook draagt daaraan bij.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen