Kwintes sluit aan bij Green Deal Zorg voor gezonde toekomst

15-06-2021
1871 keer bekeken

Zorginstelling Kwintes, gemeente Amersfoort én Milieu Platform Zorg gaan samenwerken om de zorgverlening te verduurzamen. Hiertoe is online de Green Deal Zorg ondertekend, een initiatief van de provincie Utrecht.

In Amersfoort staat daarmee de teller op vier. Ook het Meander Medisch Centrum, De Koperhorst en St. Pieters en Bloklands Gasthuis werken aan een duurzame  bedrijfsvoering, gebouwbeheer en patiëntenzorg. Allen maken gebruik van van een speciaal ontwikkelde tool: de Milieu Thermometer Zorg.

Samenwerking

Zorginstellingen hebben aardig wat impact op ons milieu door het gebruik van veel energie, voedsel, medicijnen en grondstoffen. Kwintes heeft veel locaties waarvan een groot deel dag en nacht energie wordt gebruikt met aardig wat impact op het klimaat. Kwintes legt de duurzame doelen vast in een samenwerkingsovereenkomst en stelt zichzelf ten doel om het certificaat Brons van de Milieu Thermometer Zorg te halen. De provincie en de gemeenten helpen om die doelen te halen door expert-uren beschikbaar te stellen. ‘Ons doel? Vóór 2030 alle gebouwen in eigendom naar energielabel A brengen en voor 2050 álle eigen panden CO2-neutraal maken’, aldus bestuurder Ineke van Hooff. Ook wil Kwintes de bewustwording binnen de eigen organisatie en bij cliënten verhogen en daarmee nog meer impact te maken op het verminderen van hun CO2 uitstoot.

Wethouder Tigelaar: ‘Ik vind het mooi dat door deze samenwerking, naast verduurzaming van gebouwen, er ook kansen zijn voor de doelgroep van Kwintes om daaraan deel te nemen. Energiebesparen en bijdragen aan minder klimaatverandering, dat doe je samen’.

Op de foto van links naar rechts Theo van Horck, manager Vastgoedontwikkeling Kwintes; Ineke van Hooff, bestuurder van Kwintes en Rienk Buter, directeur Wonen bij Kwintes

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen