IKEA komt met de Circular Hub.

21-07-2021
363 keer bekeken

In plaats van de koopjeshoek heeft IKEA de Circular Hub, de ideale plek waar je voor lage prijzen meubels kan kopen. Het gaat dan om producten die als showmodel zijn gebruikt, beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd.

Tweedehands meubels die via de inruilservice zijn ingeleverd kan je er ook vinden. Indien nodig zijn de meubels opgeknapt en te herkennen aan het ‘tweede kans’-label. In de Circular Hub vind je ook reserve-onderdelen. Allemaal manieren om de levensduur van producten te verlengen.

Van IKEA-meubel tot kunst

Er is aan twaalf lokale kunstenaars gevraagd om meubels uit de Circular Hub tot kunstwerken om te toveren. Zo laat de Amersfoortse kunstenaar Belen Urdiales zien hoe je met decoupage-papier een schoenenkast kan pimpen. Wil je het meubelstuk namaken? Dat kan, want IKEA heeft er een handleiding voor gemaakt.

IKEA circulair en klimaatpositief in 2030

De Circular Hub draagt bij aan IKEA's droom om in 2030 klimaatpositief en circulair te zijn. Ze vermindert daarom het gebruik van nieuwe grondstoffen en wil haar CO2- uitstoot naar nul brengen. Alle IKEA producten worden straks in 2030 van hernieuwbare en gerecyclede materialen gemaakt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen