Warm wonen met een betaalbare energierekening

15-10-2021
507 keer bekeken

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november.

Honderden enthousiaste huiseigenaren in heel Nederland stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl.

Eén van de huiseigenaren die meedoet, is Henk Bettink. Samen met zijn vrouw en drie kinderen bewoont hij een woning uit 1995. “Toen onze cv-ketel in 2016 aan vervanging toe was, besloot ik om het huis op een andere manier te verwarmen. Met een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen wonen we aardgasvrij en komt de energierekening aan het eind van het jaar uit op nul euro”, aldus Henk. Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt hij graag hoe hij het heeft aangepakt.

Inschrijven voor een duurzaam bezoek

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven bij één of meer van de honderden duurzame huizen in Nederland. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, provincie Friesland,, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland, en 145 gemeenten. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Eigen huis aanmelden?

Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen, kan zijn woning als voorbeeld aanmelden voor de Duurzame Huizen Route 2021 via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen