Het avontuur van Naomi op de snorfiets

04-11-2021
1129 keer bekeken

Naomi Zouteriks begon 10 jaar geleden aan haar meest memorabele avontuur op haar Tomos S25. Jong en bevlogen en genietend van de vrijheid op haar brommer. Kort geleden heeft ze gebruik gemaakt van de inruilsubsidie van de gemeente en haar brommer ingeruild voor een luxe elektrische scooter.

De Tomos S25 brommer was de ‘vrijheid’ van Naomi Zouteriks. De 29-jarige audiovisueel ondersteuner staat altijd open en avontuurlijk in het leven. Door haar avontuurlijk karakter legde ze als 19-jarige een mooie trip af op haar brommer. Ongepland, geen uitgestippelde route en zonder vaste stop- en slaapplekken.

Toen ze vertrok stopte ze halverwege Bilthoven al. ,,Ik voelde me eenzaam en heb toen een vriend gebeld. Die stapte ook op een brommer en zo zijn we doorgereden naar België en Maastricht.’’ Daar heeft ze nog bijzondere momenten meegemaakt die ze schaterend vertelt. ,,We hadden een lama gespot en uit mijn spontaniteit vroeg ik de eigenaresse of ik de lama mocht knuffelen’’, lacht ze. ,,Nou dat was niet gelukt, die wilde niet geknuffeld worden. De vrouw vond het zo leuk, dat ze ons een doos verse eieren had meegegeven. Op mijn brommer, bezadeld met de eieren kwamen we ’s avonds drie jongens met muziekinstrumenten tegen. Ik ben op ze afgestapt en vroeg of ze nog een leuk feestje kenden waar we naartoe konden gaan. We eindigden op een verjaardagsfeestje onder een tunnel. Om de hoek stond een gekraakt huisje en daar bleven we slapen. De vriend waarmee ik de reis was begonnen, wilde bij de drie jongens blijven die we de avond ervoor hadden ontmoet. Ik heb nog een geit gemolken en heb mijn reis alleen doorgezet naar Aken in Duitsland.’’

Naomi Zouteriks op haar nieuwe elektrische scooter

Ondanks de prachtige avonturen die ze heeft meegemaakt, had haar brommer zijn beste tijd gehad. ,,Ik rijd iedere dag 40 km heen en terug naar werk en dat ging helaas niet meer. Ik wilde een brommer waar ik weer fijn op kon rijden.’’ Na een korte online zoekactie zag ze de subsidieregeling van de gemeente. ,,Het scheelt toch een aardig bedrag!’’ Wat heeft ze voor in de plaats gekocht? ,,Een elektrische scooter, hij is echt zo luxe’’, zegt ze lachend. De e-scooter is gemakkelijk op te laden, heeft geen uitstoot en draagt bij aan een schonere lucht. De vraag of er een nieuw avontuur volgt met haar elektrische scooter, hoeft niet gesteld te worden. ,,Ik ben van mezelf een avontuurlijk persoon met een dosis spontaniteit. Ik zal ook altijd zo blijven.’’

Met de subsidieregeling wil de gemeente Amersfoort een bijdrage leveren aan duurzaam vervoer en schone lucht in de stad. Ook u kunt € 400 euro subsidie ontvangen als u uw benzinebrommer laat slopen. Bekijk alle voorwaarden via deze link. Test ook elektrisch rijden uit! Op ikgaelektrisch.nl kunt u een week lang gratis rijden op een e-scooter of maak 30 minuten gratis gebruik van een deelscooter.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen