Alleen nog ongeadresseerde reclame bij ja-sticker

17-11-2021
419 keer bekeken

Vanaf 22 december 2021 mag ongeadresseerd reclamedrukwerk in Amersfoort alleen nog bezorgd worden bij een woning, bedrijf of woonschip als de bewoner of gebruiker een ja-sticker op de brievenbus heeft. Hiermee willen we besparen op papier, inkt en vervoer.

Een brievenbus zonder sticker betekent vanaf woensdag 22 december dat de bezorger daar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk mag bezorgen. Ongeadresseerd reclamedrukwerk zijn reclamefolders, -brochures en -flyers of samples die gratis bij elk huis door de brievenbus worden gedaan zonder dat er een naam, adres of postbus en woonplaats van de ontvanger op staan. Wilt u dit type reclamefolders nog wel krijgen, dan kunt u de ja-sticker op uw brievenbus plakken. In december vindt u de groene ronde ja-sticker een aantal keer in de ongeadresseerde folderpakketten. U kunt deze ja-sticker vanaf december ook gratis bij ons aanvragen.

Minder papier, inkt en transport

Steeds meer gemeenten gaan over op deze manier van bezorging van ongeadresseerd reclamedrukwerk. Amersfoort nu ook. Minder verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk betekent dat we papier, inkt en brandstof besparen en dat we minder oud papier hoeven in te zamelen. En dat is allemaal beter voor het milieu.

Wel huis-aan-huisbladen

Zonder sticker op de brievenbus, krijgt u nog wel het huis-aan-huisblad De Stad Amersfoort en informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt die voor u belangrijk zijn om te weten.

Wat plakt u op uw brievenbus?

Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders, maar nog wel huis-aan-huisbladen? Dan hoeft u vanaf 22 december helemaal niks op uw brievenbus te plakken. Heeft u al een nee/ja-sticker op uw brievenbus, dan kunt u deze ook laten zitten. Het betekent hetzelfde als geen sticker. Wilt u nog wel ongeadresseerde reclamefolders, dan kunt u de nieuwe ja-sticker op uw brievenbus plakken. U krijgt dan ook de huis-aan-huisbladen. Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders én geen huis-aan-huisbladen, dan kunt u de nee/nee-sticker op uw brievenbus plakken.

Brievenbussticker gratis aanvragen

U kunt alle brievenbusstickers bij ons bestellen. Dit kost u niets. Ga naar www.amersfoort.nl/ja of bel 14033.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen