Plantkiezer maakt klimaatbewuste plantkeuze makkelijk

25-03-2022
806 keer bekeken

De gemeente, projectontwikkelaars en inwoners samen staan voor de uitdaging de stad klimaatbestendiger in te richten. Een goede keuze van planten is de eerste stap naar begroeiing die beter bestand is tegen toenemende periodes van hitte of droogte door het veranderend klimaat.

Ook kunnen vlinders, insecten en bijen er onderdak en voedsel vinden. De digitale plantkiezer maakt het makkelijk om die goede keuze te maken. De plantkiezer is te vinden op plantkiezer.hetgroenehuisamersfoort.nl.

De plantkiezer is een online platform met een grote variëteit aan bomen, heesters en andere planten met uitgebreide beschrijving van de kenmerken. Er kan eenvoudig geselecteerd worden op bestemming, soort beplanting, wijk, tuingrootte, standplaats, uiterlijk en biodiversiteit. Vervolgens verschijnt met een klik een passend assortiment geschikte planten.

De plantkiezer is een digitale aanvulling op de al bestaande mogelijkheden bij het Groene Huis om je te oriënteren op een klimaatbewuste plantkeuze: de voorbeeldtuinen, de plantenlijst en het periodieke aanbod van workshops om de tuin groen in te richten.

Voor inwoners én professionals

De plantkiezer biedt een goede basis van geschikte planten. Naast gebruik door particulieren kan de gemeente zelf in haar groenopdrachten en in advisering ook projectontwikkelaars wijzen op het gebruiksgemak van de tool.
plantkiezer.hetgroenehuisamersfoort.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen