De 100ste gesloopte brommer voor de inruilsubsidie

04-04-2022
946 keer bekeken

In de vroege ochtend bezorgt de 71 jarige Juan Pedro kranten. De Amersfoorter heeft daarbij sinds kort de beschikking over een elektrische scooter. “En daarmee bezorg ik voortaan muisstil. Wel zo fijn voor de buurt die nog op 1 oor ligt”.

Pedro kwam voor een litertje olie voor zijn Tomos bij Kenny’s Tweewielers en verliet de winkel met een aanbod voor een elektrische scooter. De rijwielhandelaar wees hem op de inruilsubsidie die de gemeente verstrekt als je je oude vervuilende brom- of snorfiets laat slopen en overstapt op schoon vervoer. Het gaat toch om 400 euro.

Proefritje

Mijnheer Pedro twijfelde geen moment en was daarmee de 100ste inwoner die zijn brommer voor de sloopregeling inleverde. De aanvraag van de subsidie deed hij online met de hulp van zijn zoon. Roald van der Linde, wethouder duurzame mobiliteit, kwam ‘m hartelijk bedanken en maakte nog een klein proefritje op zijn nieuwe e-scooter.

Thuis tanken

Pedro werkt al sinds 2000 als krantenbezorger. Toen nog naast zijn baan als lijnchef in Barneveld.  Bezorgers gebruiken steeds vaker een elektrisch vervoermiddel in plaats van een ronkende brommer, vertelt hij.  “Je moet er even behendig mee worden, maar dat had ik binnen twee weken onder de knie.” Zijn 2 shifts van de ochtend- en de middagkrant doet Pedro met gemak op een halve accu en “tanken” doet hij tegenwoordig thuis.

Met de subsidieregeling wil de gemeente Amersfoort een bijdrage leveren aan duurzaam vervoer en schone lucht in de stad. Ook u kunt € 400 euro subsidie ontvangen als u uw benzinebrommer laat slopen. Bekijk alle voorwaarden via deze link. Test ook elektrisch rijden uit! Op ikgaelektrisch.nl kunt u een week lang gratis rijden op een e-scooter of maak 30 minuten gratis gebruik van een deelscooter.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen