Geef jouw Amersfoortse boom een tweede leven

15-12-2022
316 keer bekeken

Bomen geven ons schone lucht en ze zorgen voor een fijne omgeving. Maar soms moeten ze worden gekapt, omdat ze ziek zijn of in de weg staan. Geef ze een tweede leven in de vorm van een bank, tafel of bijvoorbeeld een snijplank. Dat kan met hulp van KeiStadHout.

 ‘Hout is het nieuwe goud’, zegt Jörgen Steenbeek van KeiStadHout. Dit houtverwerkingsbedrijf droogt, zaagt en verwerkt het hout van in onze eigen omgeving gekapte bomen. ‘We vinden het belangrijk dat er zo veel mogelijk bomen in Amersfoort groeien en dat het hout van een boom die niet meer kan blijven staan, nuttig wordt gebruikt. Zo voorkom je afval en werk je mee aan een circulaire economie. Voor elke verwerkte boom planten wij een nieuwe terug in de natuur.’

Lever je boom in

Inwoners van Amersfoort kunnen hun gekapte boom bij KeiStadHout aanleveren, zodat het hout een mooie nieuwe bestemming krijgt. Daarnaast is KeiStadHout een van de bedrijven in de stad die bomen van de gemeente krijgt aangeleverd om ze te verwerken.

Samen met collega-houtverwerkers, zoals Houthandel Bos en Hofland Houtbewerking hebben ze de ambitie om zoveel mogelijk Amersfoortse bomen een mooie nieuwe bestemming te geven. Trots zijn bij KeiStadHout op de banken die ze hebben geproduceerd voor Park Elisabeth Groen, gemaakt van bomen die op de plek van het voormalige ziekenhuis stonden.  

Nieuwe werkplaats

Momenteel zijn ze druk met verhuizen, want KeiStadHout is vanaf eind januari gevestigd in een werkplaats aan de Lokhorsterweg. Belangstellenden zijn van harte welkom om er straks een kijkje te komen nemen en eigen bomen een nieuwe bestemming te geven.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen