Twee initiatieven ontvangen bijdrage uit Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling

03-01-2023
370 keer bekeken

Twee initiatieven ontvangen een financiële bijdrage uit het overige budget van het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2022.

  1. Verse Kliek van deBaai: Dit initiatief betreft een pilot waarin lokaal groenten worden gekweekt op vergist groen- en keukenafval uit de stad. Daarvoor ontwikkelt de initiatiefnemer een speciaal kweeksysteem (digeponics) voor kassen, waar digestaat uit een biovergister wordt gebruikt als duurzaam alternatief voor kunstmest.
  2. De Amersfoortse kledingbibliotheek van Community of closets: Hier kunnen Amersfoorters kleding- en accessoires huren, waardoor er op termijn minder nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden. Daarnaast kun je er ook duurzaam (hand)gemaakte en geupcyclede producten kopen. Op deze manier biedt de kledingbibliotheek ook een platform aan lokale makers en creatievelingen. 

Eerder in 2022 ontvingen drie andere initiatieven al een bijdrage. Met dit fonds ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Benieuwd naar andere initiatieven die in de afgelopen jaren een bijdrage uit het fonds kregen? Kijk dan op www.amersfoortduurzaam.nl/toekomstfonds

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen