Schoolklassen: kom langs en leer meer over duurzame warmte

19-06-2023
427 keer bekeken

In 2050 is heel Amersfoort van het aardgas af. Ook voor kinderen is de energietransitie heel interessant en leerzaam. Basisschoolklassen zijn van harte welkom om meer te leren over duurzame warmtebronnen.

Hoe zorgen we ervoor dat Amersfoort straks helemaal aardgasvrij is en welke soorten duurzame bronnen hebben we? Scholieren uit de groepen 3, 4 en 5 van basisschool De Bieshaar in Hoogland kwamen onlangs op bezoek in het stadhuis om hier meer over te leren. De leerlingen waren al een aantal weken aan de slag met een projectweek over duurzame energie.

Op het stadhuis speelden ze een warmtequiz met als hoofdprijs een echte Amersfoort-voetbal. Ze leerden over geothermie (warmte uit de aarde), aquathermie (warmte uit water) maar ook over warme truien (isolatie).

Wethouder Astrid Janssen vertelde in de raadzaal de kinderen meer over haar werk. De middag werd afgesloten met een bezoek aan de Duurzame Energie Installatie van Eemwarmte aan de Computerweg. Hier mochten de kinderen zelf een warmtenet maken en kregen ze een rondleiding door de gloednieuwe centrale.

Lijkt het jouw school ook leuk om een keer op bezoek te komen bij de gemeente? Neem dan contact op via Samenduurzaam@amersfoort.nl

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen