Tijdens deze Week Zonder Afval geven we ook aandacht aan het goed bewaren van voedsel. Als het eerst geproduceerd, vervoerd, gekocht en vervolgens niet gebruikt is, is dat toch verspilling van waardevolle energie. Dat kan anders!
Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert, in een potje? We kunnen fermenteren, koken (waaronder wecken), drogen… Wat is passend, in welke situatie? Dat vertelt Maranke Spoor je in deze lezing.
Maranke Spoor van Stichting Permacultuur Onderwijs verzorgt de lezing. Kijk ook alvast eens op www.permawijs.nl.
Locatie: Huis Miereveld, Miereveldstraat 72 (huiskamer, door de bruine deuren en dan 2x rechts)
Deelname: voor iedereen die wil leren hoe je voedsel goed kan bewaren (tegen verspilling). Deelname is GRATIS.
Aanmelden: meld je aan via huismiereveld@hotmail.com of stuur een appje naar 06 439 62 628