Het duurzame startpunt van jouw wijk

Vergroenen bedrijven

Gratis onderzoek naar de constructie van je bedrijfsdak.

Met de resultaten van het dakconstructieonderzoek kom je erachter of je bedrijfsdak geschikt is voor een groen dak en/of zonnepanelen. Wist je dat een groen dak in veel gevallen zorgt voor een hoger rendement van zonnepanelen?

Je kan tot 1 december 2023 aanmelden. We bieden maximaal 20 gratis onderzoeken aan. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Graag aanmelden via de volgende link: Aanmeldpagina gratis onderzoek dakconstructie voor bedrijven - Amersfoort duurzame stad (amersfoortduurzaam.nl)

Gratis advies over vergroening van het eigen terrein rondom je bedrijf.

Met het groenadvies krijg je een schets van het eigen terrein rondom je bedrijf, waarin kansen staan aangegeven voor het planten van bomen, bloemen, heggen en andere vergroeningsopties. Doel hiervan is om de bedrijfsomgeving aantrekkelijker en leefbaarder te maken en de biodiversiteit te vergroten. Dit komt de bedrijfsvoering ook ten goede. 

Je kan tot 1 december 2023 aanmelden. We bieden maximaal 20 gratis groenadviezen aan. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Graag aanmelden via de volgende link: Aanmeldpagina gratis groenadvies bedrijven - Amersfoort duurzame stad (amersfoortduurzaam.nl)

 

Enkele (financiële) voordelen van vergroenen:

  • Een groen dak geeft verkoeling: lagere energiekosten en een koelere werkplek;
  • Een groen dak isoleert en gaat langer mee dan een regulier dak;
  • Aanwezigheid van meer groen zorgt voor hogere waarde van vastgoed (+ 5-10%);
  • Meer groen betekent een aantrekkelijke omgeving, dus een aantrekkelijke werkgever!

 

Luister hier een podcastaflevering over groene bedrijventerreinen: 

Ondernemen in de nieuwe economie - S05E01 - Het verhaal van groene bedrijventerreinen met Bert Krikke en Albert Vliegenthart (google.com)

Cookie-instellingen